Katso myymälät

Info.fi

Vuonna 1984 Kabulissa, Afganistanissa syntyneen Nasima Razmyarin tarina.
Perusteellinen ja kattava opas jokaiselle puutarhurille, joka haluaa ymmärtää kasviensa elämää juuria myöten.
Uutuuskirja paljastaa salaista tietoa Suomen talouden matkasta euroon.
Suuri kirja Suomesta ja Suomen Neidosta.

Kirjanystävän tarjoukset

Faktat tiskiin!

Tuomas Muraja

Faktat tiskiin!

Tiedä, älä luule!

EU kieltää lapsilta ilmapallot ja pakottaa juomaan kylmää kahvia. Vapaapalokunnat eivät voi jäädyttää luistelukenttiä. Maahanmuuttajaperheet saavat hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, kun suomalaisperheet kierrättävät vanhoja vaunuja. Mikään näistä väitteistä ei pidä paikkaansa, mutta tällaisia valheita saa lukea tiedotusvälineistä ja sosiaalisesta mediasta, usein myös poliitikkojen lausunnoista.

Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin, verkossa toimiva faktantarkistuspalvelu, joka sai Bonnierin Suuren journalistipalkinnon vuoden journalistisesta teosta 2014. Hanke sai alkunsa vuonna 2014 Euroopan parlamenttivaalien alla, kun Faktabaarin perustajaryhmä huolestui suomalaisesta julkisesta keskustelusta, jossa liian usein esitettiin tosiasioina kaikenlaisia puolitotuuksia ja virheellisiä väittämiä. Ryhmä päätti tehdä huhujen levittämisestä entistä vaikeampaa.

Faktat tiskiin! kertoo Faktabaarin syntytarinan ja kuvailee sen toimintaa. Teos esittelee myös kiinnostavimmat EU- ja eduskuntavaaliaiheiset sekä maahanmuuttoon liittyvät tarkistustapaukset, käsittelee faktantarkistuksen metodologiaa ja tarjoaa johdatuksen journalistiseen tiedonhakuun.

Tammi

Kirjanystävätarjous 29,90 (norm. 36,90)